Analizcilerden gelen raporlara göre iPhone X ilk gün (3 Kasım) 3 milyon stok ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bilindiği üzere uzun zamandır Apple’ın iPhone X’in bazı parçaları için tedarikte sıkıntı yaşadığı konuşuluyordu.
Geçtiğimiz günlerde analizcilerden bazı olumlu haberler gelmiş, Apple’ın yılın bu son çeyreğinde yaşayacağı dar boğazı aşacağı işaret edilmişti.
Henüz ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı netlik kazanmasa da kasım ayı içerisinde raflarda yer alması beklenen iPhone X, yurt dışında 999 dolar, Türkiye’de ise 6099 TL fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.
Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X, firmanın global sayfasında en tepeye yerleşti. Tasarım ve Ekran, Face ID, TrueDepth Kamera, Şaşırtıcı Arka Kamera, A11 Bionic İşlemci ve Kablosuz Şarj başlıklarıyla donatılan ana sayfa, iPhone X’in detaylı tanıtım alanı haline geldi.
Cihazın öne çıkan özellikleriyle donatılan Apple global sayfasında, iPhone 8 ve Apple Watch serisi geri plana itildi. Bugünkü güncellemeden önce sayfa, www.apple.com/tr gibi iPhone 8 ve Apple Watch odağında tasarlanmıştı.